Автор: Евгени Генов за Гласове Следвайте ни в ТелеграмОбвиниха началника на

...
Автор: Евгени Генов за Гласове Следвайте ни в ТелеграмОбвиниха началника на
Коментари Харесай

Владимир Миленски обвини началника на отбраната адм. Ефтимов в русофилство. Време е дясната ръка на Тагарев да подаде оставка

Автор: Евгени Генов за " Гласове " Следвайте ни в Телеграм

Обвиниха началника на защитата адмирал Емил Ефтимов в русофилство. Първият боен в страната неотложно да изиска от Тагарев да освободи  шефа на Информационния център на МО Владимир Миленски (на фотографията с Тагарев вляво). И без това е нелегално назначен.

Ако е същински мъж, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов би трябвало неотложно да изиска отстраняването от служба дясната ръка на военния министър Тодор Тагарев. Причината е, че за първи път служител от МО, доверено лице на министъра, си разрешава обществена рецензия и неоснователни нападки към боен №1 в страната. На служебно събиране шефът на Информационния център /ИЦ/ на МО, някогашният болшевик, полковникът от запаса и сегашен пенсионер Владимир Миленски изпада в някакво изключително трансцендентално евроатлантическо положение на духа и с прозрението на античен шаман афишира, че адмирал Ефтимов закриля русофилите в армията. В залата участват към 50 души, някои се споглеждат озадачено, други са съвсем в шоково положение. А повода за гнева на самозабравилия се любим на Тагарев е смешна, само че и тъжна. Миналия месец ведомственият вестник „ Българска войска “, зависещ нему персонално, разгласява негови съновидения под заглавие „ Срещу България се води осведомителна война “. Та в този памфлет на някогашния приятел Миленски му се привижда, че войската ни е цялостна с съветски сътрудници. Не се знае какъв брой са. И той е доста угрижен. За скандалния случай „ Галерия “ първа писа.

По този мотив уеб сайтът Otbrana.com направи изявление с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, в което той съобщи: „ Вярвам на хората в армията “. Ето това провокирало непредвидения яд на богоизбрания от Тагарев началник на ИЦ на МО. И пред препълнената зала изстрелял словесна дрънканица от рода на: „ И какво ми е написал /Ефтимов-б.а./, че има вяра на Българската войска. И то в уебсайт, който  е потвърдено, че е на Държавна сигурност, финансиран от Русия, от Руския културно-информационен център. “ И пред всички се обърнал риторично към адмирал Ефтимов дали желае да пусне във вестника фолио /две поредни страници-б.а./  с подборки на текстове и фотоси от фейсбук на военни, които симпатизирали на Русия. И най-отгоре със заглавие  да го попита: „ А на тези вярвате ли им? “ Освен този уебсайт Миленски е оповестил и уеб сайтът Pan.bg за русофилски и финансиран от Москва. Дори е издал заповед да не се отварят и от тях да не се черпи информация. А апропо те са най-четените в цялата войска. Защото са професионално списвани, безпристрастни, справедливи, деполитизирани и предлагащи най-вече материали на военна тема електронни медии. Но съгласно някогашния приятел Миленски са рожба на тъмни сили, на митичната Държавна сигурност. 

На същата служебна колекция и ръководителят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова е оповестена за съветска агентура. Защото в позиция на Съюза, отново във връзка обява на „ Галерия “, госпожа Тодорова показва паника за ориста на военните медии в България.
На въпросното събиране Миленски предизвестява подчинените си, че службите подслушват телефоните и наблюдават профилите в обществените мрежи. И в случай че някой заявява благосклонности към Русия и ненавист към Украйна, ще бъде уволнен дисциплинарно. Като разбрах това, се втрещих. В каква страна живеем - да те уволнят че обичаш някого или мразиш различен. 

За да няма безредица в това отношение предлагам Народното събрание да одобри закон по какъв начин да хвалим Украйна и наложително да плюем Русия. За да има въпреки всичко ред в преследването на неуместните, нали по този начин.

Накрая някогашният приятел Владимир Миленски предизвестява: „ Ако изтече информация и прочета някъде какво съм приказвал, ще има обесени “. Боже, Боже, къде ще ги беси тези 50 души.  В градинката пред парадния вход на МО ли? 

Няма да му стигнат дърветата. Ще би трябвало да вика за помощ столичния кмет, нали и той е от Политическа партия, да даде рамо да засадят още малко бесилки. Но с цел да го успокоя и не си цапа ръцете с сходни ексцесии, ще му загатна, че информацията ми е от друго място. 

Познавам адмирал Емил Ефтимов. Сериозен мъж. Лоялен е към страната, нейните закони и народен суверенитет. С възприятие на отговорност извършва вменените му отговорности да е стожер на националната ни сигурност, колкото и шаблонно да звучи. И което е най-важно - обича армията и живее поради нея. Затова е цялостно безумство един случайник във властта, за който родната ни войска му е непозната, да хвърля обвинявания против четиризвездния адмирал. Обвинения с подмятания, че надали не предава страната.  

Адмирал Ефтимов, поискайте му оставката неотложно! Не поради вас, колкото поради хилядите военни, които стоят зад вас.

Нека отново напомним. Владимир Миленски е назначен нелегално от министър Тодор Тагарев на длъжността шеф на ИЦ на МО. Затова е нелигитимен шеф. След вчерашната обява на „ Гласове “ Миленски е подгонил в незабавен порядък  юриста на службата да тръгне да го отписва от Управителния съвет на Атлантическия съвет на България. За да влезе назначението му, а то е от предходната година лятото, в границите на закона. „ Късно е чедо, мандалото хлопна “. Късно е гущерът да си реже опашката. И ти, и Тагарев, рано или късно, ще отговаряте за безумията, които натворихте.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР